Nax is een rustig dorp met 1 kleine supermarkt, een pinautomaat, een bank, een VVV-kantoor, 2 hotels en enkele restaurants.

In het dorp zijn tennisbanen, een Pitch en Putt-golfbaan, een boogschutters-traject en een klimwand (materiaal verkrijgbaar bij de VVV). Er is een openbaar zwembad bij de camping. Er is een theater. Vanuit het dorp zijn prachtige wandelingen en diverse mountainbike-routes uitgezet. Nax heeft een skischool en een skiwinkel (ook verhuur). In de winter kan er geschaatst worden op de ijsbaan en voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om te skiën achter een paard.

Nax heeft een besloten skigebied op de hellingen van de Mont Noble, 30 kilometer piste voor alle categorieën. Nax beschikt over een dubbele stoeltjeslift, twee 4-persoons stoeltjesliften en een sleeplift tot 2640 meter hoogte, beginnershellingen in het dorp en bovenaan de stoeltjeslift, volop mogelijkheden voor toerskiën en er is een langlaufloipe. Omdat het skigebied niet aansluit op andere gebieden is het er zelfs in het hoogseizoen niet druk en zijn er nauwelijks wachttijden bij de liften.

Nax ligt op 20 minuten rijden vanaf de stad Sion, en is goed bereikbaar per bus. In Sion is een treinstation. De stad Sierre is in een half uur te bereiken.